Huomenna sitten kauden avausmatsi Kurikkaa vastaan Kauhavan tekonurmella klo 19.00.

kury

30.4.2015 klo 18:59
    KJV/Kanu - KuRy 4-3 (2-0)
    Ryhdin miesten jalkapallo joukkueen 5. div. kausi alkoi vieraspelillä Kauhavalla jossa vastaan asettui KJV/Kanu yhdistelmä. Kotijoukkueen tiedettiin vahvistuneen viime kaudesta ja se tiesi vähemmän helppoa avaus ottelua.

Ottelun alku oli kotijoukkueen hallintaa ja Ryhti oli ongelmissa pienellä kentällä varsinkin pelin avaamisessa. Kotijoukkueen nostaessa prässiään yhä enemmän tuli Ryhdin puolustuksessa ja keskikentällä liian paljon huonoja syöttöjä ja purku palloja joista yhden jälki tilanteesta vastustaja meni 1-0 johtoon 16 min kohdalla. Vieraat pelasivat koko ajan hieman varovasti ja olivat tilanteissa askeleen jäljessä joka pakotti rikkomaan kotijoukkueen pelaajia useasti. Ottelua oli pelattu 18 min. kun Ryhti joutui rikkomaan ja tuloksena vapari 20 m. Kotijoukkueen Matias Lammi näytti osaamistaan ja laukoi tarkasti takayläkulmaan vieden KJV/ Kanun jo kahden maalin johtoon. Ryhtikin paransi peliä ensimmäisen jakson loppua kohden mutta kunnollisiin maalinteko paikkoihin ei kyetty. Tauolle lähdettiinkin kotijoukkueen johtaessa 2-0.

Toiselle puoliajalle Ryhti paransi liikettä ja nosti myös omaa ryhmitystään ylemmäs. Nyt oli kotijoukkueen vuoro olla vastaan ottavana osapuolena. Pelikellon näyttäessä 58 min. voitti Mikko Lenkkeri pääpallon keskikentällä ja sai jatkettua sen hyökkäykseen Akseli Metsä-Ketelälle joka laukoi kavennuksen. Tämä loi entisestään uskoa Ryhdin pelaajiin ja kuusi minuuttia myöhemmin Mika Välimäen lähettämä kulmapotku pomppi kotijoukkueen epäonnisen pelaajan päästä omaan maaliin. Jostain syystä 2-2 tasoitus maalin jälkeen Ryhdin ote taas katosi ja kymmenisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski viiden minuutin sisään kahdesti. Molemmat maali tilanteet tulivat Ryhdin pelaajien huonoista ratkaisuista joita oli saatu muuten karsittua toiselle puoliajalle. Taas oltiin kahden maalin takamatkalla mutta yritystä löytyi kyllä vieläkin. Ajassa 86 min. Ryhdin parhaisiin ottelussa lukeutunut A. Metsä-Ketelä teki ottelun toisen maalinsa antaen vieraille vielä toivoa piste jahtiin. Tällä kertaa eivät enää paukut piisanneet ottelun tasoitukseen ja pisteet jäivät ansaitusti kotijoukkueelle lukemin 4-3.

Tulevissa peleissä täytyy Ryhdin päästä omista huonoista ratkaisuista eroon koska oma peruspelaaminen riittää kyllä joka ottelussa taisteluun pisteistä. Joukkue kohtaa seuraavaksi kotikentällä perjantaina 8.5.2015 Norrvalla FF2.

• Jouni Mattila

1.5.2015 klo 17:33
    Edustusjoukkue avasi kauden viime keskiviikkona Kauhavan tekonurmella, vastassa tuttu Kurikan Ryhti. Ottelu päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen KJV/Kanun 4-3 (2-0) voittoon. Ottelusta tiedettiin tulevan jälleen kova vääntö sarjapisteistä ja näin myös tapahtuikin. Kotijoukkue aloitti pelin räväkästi painaen väkisin painetta vieraitten päähän, kova prässi aukaisi monta maalipaikkaa ensimmäisen viiden minuutin sisällä. Matias Lammi petasi parhaimman paikan Juha Laiturille mutta tykitys painui tolppaa hipoen ohitse. Ottelun 10 minuutin kohdalla tuli sitten odotettu johtomaali kovan prässin johdosta, paniikin omainen purku ajautui kurikan maalivahdille joka empi ottaa palloa käsiin vaan puski päällään pallon suoraan kärkkäälle Tuomo Rintalalle joka toimitti pallon yläpesään 1-0 ! Mustapaitojen pelinrakentelu jatkui mallikkaana maestro Sami Metsärannan johdolla, palloa liikuteltiin nätisti ja muutenkin peli näytti jo ihan hyvältä. 3 minuuttia Rintalan maalista iski kotijoukkue jälleen. Matias Lammen röyhkeä nousu torjuttiin vapaapotkun arvoisesti 20 metriä maalista. Lammi asettui itse antamaan vapaapotkua, taidokkaasti annettu vapaapotku löysi perille ja näin todellakin ansaittu johto 2-0. Ottelu olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisellä puoliajalla sillä niin monta avointa maalipaikkaa jäi ratkaisematta mutta 2-0 lukemista lähdettiin kuitenkin tauolle luottavaisin mielin.
    Tauolla painotettiin että otetaan alku jälleen tarkasti eikä oteta mitään riskiä vaan pidetään oma pelaaminen ensimmäisen jakson tasolla. Vierasjoukkue sai kuitenkin hyvän draivin päälle myötätuulen turvin joukkue sai pientä painetta Pekka Kivikankaan vartioimalle maalille.
    57 minuutilla iski vieraat väkisin kavennuksen nopean Akseli Metsä-Ketelän karatessa läpiajoon,,Kivikangas tuli vastaan mutta Akselilla oli helppo työ nostaan ylitse ja näin tilanne mutkistui 2-1: een. Kury sai lisäpotkua osumasta ja kotijoukkueen peli yskähteli todella pahasti.65 minuutilla sitten tapahtui mitä pelättiin sillä vieraat tasoittivat kulmapotkun jälkitilanteesta,,.kulmapalloon meni kaksi kotijoukkueen pelaajaa ja tästä harmittavasti pallo leijaili ylähirren alle 2-2: een. Kotijoukkue sai kuitenkin uudelleen otteen pelistä muutamien kenttäkoostumusten ansiosta,,,varsinkin Tuomas Kumpu-Huhtalan kentälle tulo toi selvästi lisää pontta kotijoukkueen otteisiin. Ja tulihan se johtomaalikin sitten 75 minuutilla kun kentän parhaisiin lukeutuva Matias Lammi täräytti A-P Väljän passista 3-2 !! Ottelun loppu olikin sitten kovaa kaksinkamppailua eikä korteiltakaan vältytty. 84 minuutilla nähtiin sitten illan komein vääntö kun kotijoukkueen kapteeni Sami Metsäranta pelasi tilanteen loppuunasti niinkuin pitääkin. Kivikankaan Juhan pystypallon otti Sämmy nätisti alas josta röyhkeä nousu kahden pakin välista ja lopuksi sivallus vastaantulleen maalivahdin käsien välistä riemukkaasti MAALIIN !!! 4-2 oli muuten KOMIA.
    Mutta ottelu ei ollut vielä kesken sillä vain 2 minuuttia myöhemmin iski Kurikka 4-3 Metsä-Ketelän tahtomaalilla. Viimenen vitonen oli hirveetä räiskimistä sinnetänne ja lopulta päätuomarin Kimmo Risikon pilli vihelsi ottelun päättyneeksi. KJV/Kanulle näin arvokas voitto kauden avausottelusta 4-3 lukemin.
    Kotijoukkueen parhaat olivat puolustuslinja kokonaisuudessa,,keskikentän parhaat olivat Metsäranta,,Lammi ja Kumpu-Huhtala,,kärjen Juha Laituri pelasi vankalla kokemuksella varmasti läpi ottelun. Sarja jatkuu ensi lauantaina 9.5 klo 14.00 vierasottelulla Töjbys Närpiössä.