Jalkapallo / Futsal

« aihelistaan

JALKAPALLOKAUSI 2017


 • Jouni Mattila

  31.1.2017 klo 23:15
  Nyt on avattu kesäkauden palsta

 • nimimerkki

  foorumilta

  2.2.2017 klo 22:25
  Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun voi aloittaa kivikovien alasarjojen spekulaatiot. Nimimerkki PersonalHolloway loihti kutakuinkin vuosi takaperin Kaikkien aikojen kaudelle erittäin väkevän avausviestin, joten rima on melko korkealla. Pitemmittä puheitta laitetaan vapaapäivän ratoksi näppäimistö sauhuamaan!

  Ilmoittautuneita joukkueita on 12 sisältäen jälleen neljä uutta. Viime kauden päätteeksi Vitosen vakiokasvot KuRy sekä APV putosivat Kutoseen ja veivät mukanaan kenties sarjan parhaat pelikentät. Niukasti parin pisteen erolla voittajaksi 2016 kruunattu Malax IF nousi takaisin Neloseen. Sarjapaikastaan luopui(?) kolmanneksi viimeiseksi jopa hieman yllättäen jäänyt Vähänkyrön Viesti. Uusia joukkueita ovat siis Kutosesta nousseet Korsnäs FF2/Gazije, SJK-j, VPV sekä Nelosesta melko surkean kauden päätteeksi pudonnut Palosaaren Urheiluseura, PUS.
  Sarja on siis tänäkin vuonna nimensä mukaisesti melko vaasalaispainotteinen ja joukkueista vain kolme ei ole rannikon lähialueilta. Otteluohjelmia ei ole vielä julkistettu, mutta todennäköisesti kaksinkertainen sarja pyörähtää käyntiin siinä vapun tienoilla. Toivotaan viime kauden tapaan tasaista ja kiimaista sarjaa.

  ABC
  Vaskiluodon saaressa, metsän ja meren siimeksessä kotiottelunsa pelaava vaasalaisporukka aloitti kauden 2016 erittäin väkevästi kolmella voitolla ja kuudella tappiottomalla ottelulla häviten ensimmäisen kerran vasta kesäkuun alussa. Hyvän alun myötä ABC keikkui hieman yllättäenkin kärkisijoilla Juhannukseen saakka, jota seurasi kuitenkin paha taantuma sekä peräti 9 ottelun voitoton putki ja putoaminen kärkikahinoista. Joukkue onnistui kuitenkin loppusyksystä ottamaan vielä muutaman voiton, joka oikeutti yhdeksänteen sijaan.
  Keski-iältään sarjan vanhimpiin lukeutuva porukka tykkää pelata pitkää palloa kohtalaisen kookkaille hyökkääjilleen, jotka ovat pääpelissä sarjan parhaimmistoa. Odotettavissa perusvarmaa suorittamista vuosien kokemuksella höystettynä, ja eiköhän rantasauna lämpiä jälleen kerran useamman kotivoiton päätteeksi.
  Sijat:7-9

  FC KOMU
  Sarjan nuorimpiin kuuluva mustasaarelaisjoukkue mustine pelipaitoineen aloitti niin ikään vahvasti kauden 2016 voittaen neljä viidestä ensimmäisestä ottelustaan. Myöhemmin kauden aikana tuli yllättäviäkin pistemenetyksiä, jotka forumin mukaan johtuivat enemmän tai vähemmän kummallisesta tuomaritoiminnasta. Sijoitus kauden päätteeksi oli 4. ja päästettyjen maalien sarakkeessa kunnioitettavan pieni lukema 33.
  Kovalla intensiteetillä pelaava KOMU on melko varmasti jälleen sarjan iskukykyisimpiä joukkueita. Hyvin roolitetussa kokonaisuudessa puolustus on pääasiallisesti lujaa ja organisoitua ja samalla sarjan vaarallisimpiin lukeutuva hyökkäyskalusto mm. tuulennopean Omerovicin johdolla murtanee taas hitaampia puolustuksia. Kysymysmerkkinä on nuorehkojen poikien pään kestäminen tiukoissa paikoissa.
  Sijat:4-6

  Karhu
  Sarjan eteläisin joukkue Kauhajoen Karhu aloittaa toisen perättäisen kautensa Vitosessa. Viime kaudella komeat 61 maalia takonut joukkue pelasi kaikkea muuta kuin tasaisesti ottaen yllättävien murskavoittojen lisäksi myös muutaman murskatappion. Sarjapaikka kuitenkin säilyi hienosti ja ulospäin melko vaativalta vaikuttavan päävalmentajan luulisi asettavan tavoitteeksi vähintään kahdeksannen sijan kohottamisen.
  Sijat:4-6

  KJV/Kanu
  Surkean kauden 2015 jälkeen Vitosesta putoamaan tuomittu KJV/Kanu sai kabinetin kautta säilyttää paikkansa samalla sarjatasolla kaudeksi 2016. Tekeminen seurassa muuttui selvästi ja monien yllätykseksi kauhavalaiset olivat lopulta viidensiä tasapistein KOMU:n kanssa. Joukkueen peli kehittyi koko ajan kauden edetessä ja matkan varrella joukkue taisteli useamman hienon voiton. Ainoat suurinumeroiset tappiot tulivat Suvilahden Sisua vastaan kahdesti.
  Joukkueen kokoonpano on sekoitus nuorta ja vanhempaa. Ajoittain taidokkaasti maata pitkin palloa liikutteleva härmäläisryhmä on uskoakseni jälleen ylemmän keskikastin joukkue.
  Sijat:4-6

  Korsnäs FF2/Gazije
  Miltei lutuuriteoksi luokiteltavan nimen keskiosan omaava mysteeri nro. 1. Kutosesta nousseen Korsnäsin kakkosjoukkueen kokoonpano vaikuttaa nimilistan perusteella sataprosenttisen ulkomaalaispainotteiselta. Joukkue sijoittui Kutosen yläloppusarjassa toiseksi kuudella voitolla ja kahdella tappiolla. Yhtään yleistämättä kyseessä on mitä luultavimmin todella taitava ja vikkelistä pelimiehistä koostuva porukka, jonka akilleen kantapääksi kostautuu silloin tällöin kuumaverisyys niin omia joukkuetovereita, kuin myös vastustajaa sekä tuomaria kohtaan. Nouseminen ja sarjapaikan vastaanottaminen kuitenkin kertoo, että ihan huumorimielellä ei olla matkassa.
  Sijat:10-12

  Norvalla FF/2
  Norvallan kakkosjengi jäi niukasti hopealle viime kauden sarjassa. Jo kesällä 2015 kärkikahinoissa mukana ollut vöyriläisjoukkue vahvisti ajoittain rivejään Kolmosessa pelaavan ykkösjoukkueensa pelaajilla, kuten oli arvattavissa. Leveällä materiaalilla operoivan joukkueen vahvuuksiin kuuluu juoksuvoimainen hyökkäys, josta kielii viime kauden peräti 70 tehtyä maalia. Näistä miltei puolet syntyi kaksikon Sjöberg, Shkreta nappulakengästä.
  Takuuvarmasti kärkikahinoissa, mutta nähtäväksi jää syökö ykkösjoukkueen nousun tavoittelu Nelosesta takaisin Kolmoseen myös kakkosjoukkueen mehuja.
  Sijat:1-3

  PUS
  Palosaaren Urheiluseura putosi Nelosesta kauden 2016 päätteeksi. Melko selkeästi sarjan viimeiseksi jäänyt vaasalaisjoukkue onnistui keräämään kauden aikana vain 4 pistettä maalieron ollessa luonnollisesti pahasti pakkasen puolella. Sarjaporrasta alempana meno tuskin jatkuu samanlaisena, ja Vaskiluodon nurmella villisti vihreäpaitaiselle kotijoukkueelle pomppiva kannattajaporukka saanee välillä todistaa myös omiensa voittoja. Nähtäväksi jää, onko vihreäpaitaisella äijäporukalla haluja nousta takaisin Neloseen.
  Sijat:7-9

  SIF/2
  Sarjan vakiokasvo Sundom IF/2 sijoittui kaudella 2016 sarjassa kuudenneksi. Norvallan tavoin suhteellisen leveällä rosterilla varustettu joukkue oli ylemmän keskikastin jengi koko viime sesongin ajan napsien pisteitä välillä kärkijoukkueilta, mutta samalla menettäen niitä joskus sarjan häntäpään joukkueille.
  Sundomin nuorehkossa kokoonpanossa oli viime kaudella paljon maahanmuuttajataustaisia pelureita, jotka totutusti ovat keskiverto vitosdivarijamppaa huomattavasti nopeampia ja taitavampia. Pallokontrolliin pyrkivä joukkue on aina vaarallinen vastus niin kotona kuin vieraissa.
  Sijat:1-3

  SJK-j
  Allekirjoittaneen papereissa ennakkoon sarjan mielenkiintoisin joukkue. Pelasi viime kaudella Kutosta SJK-j/Apollo nimellä häviten vain yhden ottelun kauden aikana. SJK-j/Apollo -niminen porukka aktiiviuran lopettaneine legendoineen jäi edelleen Kutoseen, joten Vitosessa pelaa vain SJK:n junioreita? Näin ainakin asian ymmärtäisin. Vitosdivari on oiva paikka tulla kokeilemaan miesten pelejä ensimmäisen kerran. Taidoiltaan nuoret kossit ovat todennäköisesti sarjan kärkipäätä, mutta fyysiikan riittävyys miesten sarjoissa on aina kysymysmerkki. Joukkue on varmasti SJK:lle tunnuksenomaisesti organisoitu hyvin ja ammattitaitoisen valmennuksen tavoitteena lienee nostaa tämäkin porukka pikkuhiljaa ylöspäin, siinä missä SJK-Akatemia yritetään nostaa takaisin Kakkoseen. Ensimmäinen kausi saattaa tosin mennä vielä totutellessa uuteen sarjaan.
  Sijat:7-9

  SuSi
  Suvilahden Sisu on jo vuosien ajan kiikkunut Vaasan Vitosen kärkikahinoissa. Kausi 2016 oli "Oranjen" osalta tasaista suorittamista, eikä toissa kauden tapaista notkahdusta tullut.
  Joukkue tekee paljon maaleja ja ne jakautuvat usein suhtalaisen tasaisesti. SuSi tykkää pelata palloa laidoilta ylöspäin, jossa sarjan eliittiin lukeutuvat laiturit kuten Kimmo Lintala pääsevät vahvuusalueelleen. Taitavista, pääosin hieman varttuneemmista pelimiehistä koostuva ja oranssiin pukeutuva joukkue on etenkin kotonaan aina kova vastus kenelle tahansa. Jälleen kärkikahinoissa, mutta Nelosessa pelaava SuSi Young Boys estää mahdollisen nousun, mikäli se on edes tavoitteena. Epäilen ettei ole.
  Sijat:1-3

  Töjby FC
  Töjbyn niemessä, Google mapsin perusteella ainakin miltei mannersuomen läntisimmässä kohdassa kotiottelunsa pelaa Töjby FC. Starttaamassa on seuran kolmas perättäinen kausi Vitosessa ja edeltävillä kausilla Töjbyn pojat ovat sijoittuneet tukevasti keskikastiin.
  Nuorehko joukkue luottaa pitkiin juoksupalloihin ja erikoistilanteiden voimaan. Töjby on harvemmin onnistunut yllättämään "isompiaan" sarjassa, mutta on totutusti napsinut voittoja kotietunsa turvin. Kauempaa sisämaasta tuleville joukkueille Töjbyn matka on ollut ylivoimaisesti pisin vieraspelireissu, jonka vuoksi kotijoukkue on ollut vahvoilla näissä peleissä. Edelliskaudella kovaa kohua aiheutti lisäksi hieman kotiinpäin viheltävä tuomari. Viime kaudella suurimmat tuomariotsikot taisi kuitenkin kerätä Alavuden vakioviheltäjä.
  Aina yllätysvalmis Töjby ei pysy kärjen kelkassa, vaan luvassa on haastava kausi.
  Sijat:10-12

  VPV
  Vaasan Pallo-Veikot on sarjan kolmas nousijajoukkue. Vuonna 1931 perustetun, 85-vuotta täyttäneen seuran nousuhaaveet romuttuivat elokuisen Apollo tappion myötä, mutta kabinettipäätöksen avustuksella VPV nostettiin VäVin tilalle Vitoseen.
  Seuran julkisuuskuvasta saa käsityksen, että VPV on tosissaan kipuamassa hiljalleen ylöspäin. Tavanomaisesta alasarjafutiksesta poiketen "VPV lähti tekemään muutosta mennellä kaudella ja peliä pyrittiin rakentelemaan kontroloidusti maata pitkin. Pelaajat omaksuivat pelitavan hyvin nopeasti ja parhaimmillaan peli oli ihailtavaa katseltavaa, kun pallo ja pelaajat liikkuivat sutjakasti ja syöttökombinaatiot laittoivat vastustajien päät pyörälle." -Seuran viralliselta FB-sivulta.
  Mitalikahveita Pallo-Veikkojen toimistolla tuskin vielä ensi syksynä juodaan, mutta kyseessä lienee kuitenkin varteenotettava uusi kilpailija.
  Sijat:10-12

 • nimimerkki

  et näin

  3.2.2017 klo 23:27
  Kiitos loistavasta avauksesta tylerdurden!

  Oma veikkaus sarjasta (joukkueet ei järjestyksessä):

  Sijat 1-4:
  SuSi
  Norvalla FF/2
  FC KOMU
  ABC

  Sijat 5-8:
  Korsnäs FF/2 Gazije
  KJV/Kanu
  PUS
  SIF/2

  Sijat 9-12:
  Töjby FC
  VPV
  SJK-j
  Karhu

  Taistelu Paliinin pytystä (Vaasan Vitosen mestaruuspokaalista) alkakoon

 • nimimerkki

  INFO

  13.2.2017 klo 15:33
  Edustusjoukkueen harjoitusottelu ke.22.2 klo 20.30-22.00 vastassa Apollo SJK. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla

 • nimimerkki

  tänää

  22.2.2017 klo 23:52
  6-1 päättyi kotijoukkueelle,,,,laituri runttas yhden boksista

 • nimimerkki

  harkkamatsi

  5.3.2017 klo 23:14

  Karhu helposti katolleen
  04.03.2017
  SJK-juniorit - Kauhajoen Karhu 8-1 (4-1)
  16 min 1-0 Aatu Metsä-Ketelä
  20 min Karhu
  22 min 2-1 Aatu Metsä-Ketelä
  31 min 3-1 Tufan Korkmaz
  36 min 4-1 Aatu Metsä-Ketelä
  61 min 5-1 Niko Mattila
  68 min 6-1 Andre Tuomela
  75 min 7-1 Lenni Yli-Kiikka
  79 min 8-1 Aatu Metsä-Ketelä

  SJK-junioreiden B-junnut ottivat lauantai-iltapäivän viihteeksi mittaa Vitosessa pelaavan Kauhajoen Karhun edustusjoukkueesta Wallsport Areenassa. Ottelu oli mainio tilaisuus nuorille pelimiehille hakea tuntumaa siitä, mitä kesällä tuleman pitää, sillä myös SJK-juniorit lähtee samaan sarjaan ja lähes samoilla pelimiehillä.

  Vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju sai katsella omiensa varsin vahvaa esitystä, joka päättyi lopulta selvin numeroin nuorten pelimiesten eduksi.

  - Hyvä esitys pojilta. Pelissä näkyi paljon niitä asioita, joita haluammekin pelissämme näkyvän, aloitti "Jylppy" ottelunh viipaloimisen.

  - Prässipelaaminen onnistui ja saimme riistojen jälkeen monta hyvää paikkaa ja muutaman hienon maalinkin. Pidettiin vastustaja pois paikoilta ja kontrolloitiin palloa oikeastaan koko ottelu. Hienoja kombinaatioita löytyi ja useita hienoja maaleja, jatkoi Hietaharju omiensa pelaamisen ruotimista.

  - Olin myös tyytyväinen poikien asenteeseen ja yritteliäisyyteen. Vaikka peli oli ratkennut niin haluttiin pitää tempoa ja tehdä asioita kentällä. Ei tietyllä tavalla menty vastustajan mukaan. Oli hieno nähdä, että pojat nauttivat pelaamisesta. Kokonaisuutena oikein hyvä esitys pojilta, lisäsi Hietaharju.

 • nimimerkki

  harkkamatsi

  6.3.2017 klo 10:46

  Vs: Vaasan Vitonen 2017 - Taas mennään!
  Vastaus #7 : tänään kello 08:55:46
  Pus vpv 0-4

 • nimimerkki

  foorumilta

  9.3.2017 klo 20:14
  Alustava otteluohjelma on julkaistu: https://www.palloliitto.fi/node/37/jalkapallo-2017-piiri/miehet?&vaajp17&M5

  Avauskierros:

  Korsnäs FF2/Gazije - SJK-j
  VPV - PUS
  SuSi - ABC
  Norvalla FF/2 - Töjby FC
  Karhu - KJV/Kanu
  SIF/2 - FC KOMU

  Enää noin puolitoista kuukautta kauden alkuun!

 • Jouni Mattila

  3.4.2017 klo 13:44
  Miesten jalkapallojoukkue matkaa harjoitusturnaukseen Vaasaan su.9.4 Turnaus pelataan Isolahden koulun tekonurmella.

 • nimimerkki

  Seinäjoki

  16.4.2017 klo 11:26
  Huomenna kattomaan kuinka äijien käy kovaa ponnistusta vastaan

 • nimimerkki

  tulos

  25.4.2017 klo 23:52
  Norrvalla vs Töjby 1-1

 • nimimerkki

  matchen

  28.4.2017 klo 11:34
  SIF II - Fc Komu 3-4

  Nopeasti näin alkuun mainintana koskien kausiennakkoa, että Komun kohdalla mainittu Omerovic vaihtanut jengiä PUSsiin. Muuten kyllä hyvin kirjoitettu Komun osalta ennakko. Kauden ensimmäisessä pelissä sää oli melko viileä, mutta onneksi ei sentään satanut räntää niin kuin parina edellisenä päivänä. Kauden avauksessa pisteet ropisivat Komun tilille, kun SIF kakkosjengi kaatui. SIFfin peli kaatui melko pitkälti heikkoon maalivahtipeliin. Ensimmäinen maali pomppi keskeltä helpohkosti maaliin. Pallolla oli vauhtia juuri ja juuri tarpeeksi pyöriäkseen 16 rajalta maaliviivan yli. Komun kolmas maali syntyi kun heitetty rajaheitto pomppasi maalivahdin yli ja Komun hyökkääjä viimeisteli maaliviivalta tyhjiin. SIFfin maaleista kaksi tuli rangaistuspotkusta. En tiedä sitten mikä siinä on kun sama tuomari viheltää jokaisessa pelissä aina vähintään 2 rankkaria... (hei hyvin osui tuomarista nurinakin oikeaan ennakossa!). Muuten aika kauhean näköinen tennismatsi. Jos molemmat joukkueet jatkaa samantasoisia otteita niin pitkä kausi tulossa molemmille.

 • nimimerkki

  foorumilta

  7.5.2017 klo 11:04
  KJV/Kanu - SIF2 3-1 (0-1)

  Pitkään näytti siltä että vierasjoukkue nappaa täydet kolme sarjapistettä, mutta kauhavalaiset kampesivat lopussa itsensä tasoihin ja kovalla taistelulla ohi.

 • nimimerkki

  Tapsa

  8.5.2017 klo 22:17

  Miehet - SIF II (3 - 1)
  Aika: 6.5.2017 16:30
  Paikka: Kauhava, Tekonurmi
  Sarja: V-divisioona

  Uudistunut kotijoukkue otti heti alusta alkaen ohjat ja hallitsi peliä vaikkakin ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkue menikin johtoon oikeastaan ainoasta maalipaikasta minkä saivat aikaan. Kotijoukkueela oli tilanteita mutta ei mitään kovin vaarallista, vedot menivät ohi. Toisella jaksolla hallinta oli entistä voimakkaammin kauhavalaisilla ja oli vain ajan kysymys milloin maali syntyy mutta ne odotutttivat viimeiselle kymmenelle minuutille. Maalinteon aloitti Sami Paalanen ja toisen Hannu Palomäki ja kolmanne pilkulta viimeisteli Topias Pienisaari. Jaksoimme uskoa omaan tekemiseen loppuun asti ja tänään se palkittiin hienolla voitolla.

 • Jouni Mattila

  20.5.2017 klo 22:00
  Tämän päivän kotiottelu pelattiin Kauhavan tekonurmella vastassa Susi joka viime vuonna oli parempi molemmissa kohtaamisissa. Ottelu lopulta päättyi 2-1 (2-0) lukemiin. Ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkue sai painaa myötätuulen turvin ja paikkoja luotiin ihan kiitettävästi mutta pallo liikkui nopeasti ja syötöt olivat liian kovia. Ottelua oli pelattu 21 min kun nähtiin avausmaali. Dlovan Hankaniemi pisti loistopystysyötön piikkiin Juho Puroaholle joka pääpuskulla ohitti vastaantulleen maalivahdin. Mustapaidat painoivat lisää painetta ja kun pelikellossa 26 min iskee kotijoukkue nopeasti, Jyri Ala-Piirto pelaa laidasta kovan maanuoliaisen takatolpalle johon Karar iskee 2-0 maali kuin oppikirjasta. Susi pelasi vain pitkää palloa linjan taakse mutta alakerta kesti hyvin ja maalissa pelannut Tuomas Kumpu-Huhtala hoiti tilanteet mallikkaasti joten 2-0 lukemista tauolle. Tauolla painotettiin puolustuksen tärkeyteen sillä Susi tulee painamaan peliä myötätuulen turvin isoille kärkipelaajille. Ensimmäiset 20 min olivatkin hirveetä painostusta sillä vapareita,,,kulmapotkutilanteita ym,, mutta hyvin kestittiin. Susi kuitenkin kavensi väkisin 71 minuutilla nopealla vastahyökkäyksellä, Kumpu-Huhtala torjui jo tilanteen puoliksi mutta kaveri laukoi väkisin 2-1 :een. Lopussa oli muutama todella maukas tilanne ratkaista lopullisesti ottelu varsinkin Topias Pienisaaren hurja laukaus mutta maalivahti teki kyllä haamutorjunnan. Ottelun loppuvihellys tuli lopultakin ja kotijoukkue oli helpottunut ja kolme tärkeää sarjapistettä jäi kotiin. Kotijoukkueesta voidaan mainita Mv Kumpu-Huhtalan pari todella tärkeää venytystä ratkaisuhetkillä. Juho Puroaho alkaa pikkuhiljaa päästä mukaan ja oli hyvällä asenteella matkassa. Lopuksi kiitos pelaajille ja tästä on hyvä alkaa keskittyä SJK otteluun

 • nimimerkki

  pukki

  25.5.2017 klo 22:22
  huomenna kutosessa kohdataan ABC Trömsö,,,saas nähdä ,0=)

 • nimimerkki

  SJK sivulta

  31.5.2017 klo 23:13

  Tylyä kyytiä Kortesjärvellä
  31.05.2017
  Jos ei ihan tuubiin mennyt isoveli SJK:lla Helsingissä, ei paljon sen paremmin sujunut SJK-junioreilla Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa. KJV/Kanu yhdistelmä pisti nimittäin nuorisolle tylysti jauhot suuhun numeroin 5-0 (1-0).

  - Se oli meiltä heikko esitys. Teemana oli peliin lähdettäessä aktiivisuus, nopea pallon liikuttelu ja pelin tempon kontrollointi tämän kautta. Ei toteutunut sitten alkuunkaan, joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju murjotti pelin jälkeen.

  - Pallon kanssa oltiin hitaita, mikä sitten osaltaan johtui siitä, ettei tuettu pallollista kaveria millään tavalla. Siellä sitä seisoskeltiin ja ihmeteltiin maailman meno, Hietaharju jatkoi.

  KJV/Kanu osoitti sen, että miesten sarjoissa pelataan miesten tavoin.

  - Ei siellä tuolla tavalla menesty, vahvisti Hietaharju tilanteen.

  Seruraavan kerran SJK-juniorit pääsee yrittämään pisteiden hankkimista ensi viikon tiistaina kotiottelussaan, johon vieraaksi saapuu Töjby FC.

  Takaisin uutisiin

 • nimimerkki

  jones

  2.6.2017 klo 13:44
  Tosiaankin edustusjoukkue nappasi kolme makeaa sarjapistettä SJK- j: klta joka tiedettiin vaaralliseksi sekä taitavaksi ryhmäksi ja kun vielä peräsimessä kokenut Jyri Hietaharju niin tiedettiin illasta tulevan tiukka. Otteluun lähti kuitenkin varsin päättäväinen kotijoukkue KJV/Kanu ollen kuitenkin varuillaan nopeista vastaiskuista. Mustapaidat avasi maalitilin ottelun 21 minuutin kohdalla kun pallo pelattiin laitaan Jussi Lahdelle joka päättäväisesti ryntäsi läpi ja kun vielä nappiin osunut keskityspallo löysi velipojan Ossi Lahden niin avausosuma oli valmis. Ossi ehti tuikata pallon maalin kattoon Mv Roni Pykärin edestä. SJK jatkoi kuitenkin vyörytystä pitäen palloa suuremmaksi osaksi mutta aina konstit loppuivat 20 metrin kohdalla KJV/Kanun varsin tiiviiseen pakkaan. Tauolle mentiin Ossin tekemästä maalista. Toinen jakso alkoi sitten kotijoukkeen osalta vahvasti sillä vain 5 minuuttia oli pelattu kun iski hyökkäyksen piikkiin nostettu Dlovan Hankaniemi joka sai loistopassin vasemmalta laidasta Juho Mäki- Maunukselta,,Dosse tuli voimalla puolustajan takaa ja puski hienon maalin ja näin tilanne 2-0 !! KJV/Kanu jatkoi vahvaa vyöryttämistä ja SJK oli pulassa,,,53 minuuttia kellossa kun tilanteesta saa kotijoukkue kulmapotkun jota antamaan Topias Pienisaari,,,,takatolpalta nousee Jyri Ala- Piirto omiin korkeuksiin ja tilanne hetkessä jo 3-0. Maalista ei ehtinyt kulua kuin 7 minuuttia kun jälleen vieraitten päässä soi. Sami Paalanen pääsee vasemmasta laidasta läpi josta kova keskityspallo maalille ja jälleen asialla Hankaniemi joka lataa vastustamattomasti 4-0,,,huh huh mitä peliä ! 72 minuutilla iskee sitten KJV/Kanu viimeisen niitin kun kentän raatajiin kuulunut Juho Puroaho laukoo loppulukemat peräti 5-0. Hieno ja todella tärkeä voitto koko joukkueelle ja tästä on hyvä lähteä haastamaan ABC Vaasaan ensi tiistaina 6.6 Vaskiluodon kentälle. Siihen asti kuulumisiin.

 • nimimerkki

  vaskiluoto

  7.6.2017 klo 07:02
  Upea taistelu eilen vaasas,,,,toisen jakson alussa Juho Saranpää pääsi näyttämään nopeutensa sivaltaen kaksi maalia kympin sisään. ABC tuli vielä 10 min ennen loppua mutta KJV/Kanu kesti ja näin kolme maukasta pistettä lähti mukaan. Maalissa pelannut Tuomas Kumpu-Huhtala piti välillä joukkuetta pystyssä torjuen muutaman loistavasti. Erityismaininta menee myös puolustuksen Heikki Heikkilälle joka kyllä antoi kaikkensa joukkueen eteen,,,oli HYVÄ. Kokonaisuutena upea taistelu ja näitä vaasan reissulta tulleita kolmea sarjapisteistä täytyy aina olla ylpeitä ! Kiitos äijät

 • Jouni Mattila

  17.6.2017 klo 21:41
  Tiukka ja hyvätasoinen vitosen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 1-0 (1-0) voittoon. Maalintekijä Hankaniemi,,maaliin syötön antoi Puroaho. Rapsaa myöhemmin

 • nimimerkki

  facebookista

  18.6.2017 klo 08:08
  PUS vei peliä ja loi lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta kotijoukkue teki tarvittavan maalin harvalukuista PUS-laumaa vastaan

 • nimimerkki

  jännää

  27.6.2017 klo 23:49
  kauden viihdyttävin ottelu käytiin vöyrillä, vauhtia oli heti alusta alkaen. Joukkueet pelasivat rehdin ottelun jossa loukkaantumisilta ei säästytty. Mustapaidat nappasivat kaikki kolme sarjapistettä 0-1 lukemin, Topias Pienisaari ratkaisi ottelun n 70 minuutilla,,pallo 25 metristä yläpesäänroyal

 • nimimerkki

  lålly

  1.7.2017 klo 21:48
  nyt tuli turpaan niin et tukka lähti mut ei haittaa kotiuttamiseen ,,tästä noustaan

 • nimimerkki

  hh

  4.7.2017 klo 22:49
  Olipas kunnon ilotulitus kun karhu kellistyi 11-1 lukemin. Eipä siinä paljon jakoa ollut tosi vastustaja yhden vajaalla mut siitä huolimatta maalipaikkoja 30: neen maaliin.

 • nimimerkki

  onko järkee susi

  5.7.2017 klo 08:50
  SJK-juniorit - SuSi 2-0 (1-0)

  02 min 1-0 Jaro Kuronen

  47 min 2-0 Aatu Metsä-Ketelä  SJK-juniorit otti toisen voittonsa Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa kukistettuaan vaasalaisen Suvilahden Sisun lopulta varsin helposti. Numerot imartelevat pääsasiassa ruikuttamiseen keskittynyttä vierailijaa, jonka pelilliset ansiot jäivät niukiksi Raviradan nurmella.  Pääsääntöisesti ottelut Vitosessa ovat olleet hyviä ja reiluja kamppailuja, mutta ihan kaikkien joukkueiden kohdalla sanat urheilullisuus ja reilu peli eivät aina kuulu sanavarastoon. SuSi on yksi näistä ryhmistä.  Kotijoukkue sai oivallisen lähden matsiin Jaro Kurosen iskettyä jo ottelun toisella peliminuutilla pallon vaasalaisten verkkoon. Vaikka numerot säilyvätkin tällaisina taukoon saakka, ei kotijoukkueella ollut mitään hätää nopeasti väsähtäneen vierailijansa kanssa.  Toki edelleen fyysisissä väännöissä nuoret juniorit jäivät ajoittain kakkosiksi, mutta vastaavasti vieralijoiden jalat eivät riittäneet peittämään läheskään kaikkia syöttösuuntia poikien kierrättäessä palloa mukavasti.  Jo ensimmäisen puoliajan lopulla saattoi huomata, että karvausinto hyytyi ja näin puolustuksessa pelannut joukkueen ainoa "yli-ikäinen" Jyri Hietaharju sai johtaa peliä kaikessa rauhassa.  Heti toisen puoliajan aluksi Aatu Metsä.Ketelä puski hienon vaparin jälkeen pallon verkkoon vieden kotijoukkueen kahden maalin ratkaisevaan johtoon.  Tässä ottelussa kotijoukkueen nuoriso malttoi pelata huolellisemmin kuin monessa aiemmassa ottelussa. Pallo liikkui, eikä pulmallisiin tilanteisiin jouduttu läheskään niin usien kuin monessa edeltävässä Vitosen pelissä.  Kaiken lisäksi kotijoukkueen maltillinen ja huolellinen pelaaminen turhautti vierasjoukkueen pelaajia, joita ei kielenkäytöstä päätellen olisi juuri aikuisiksi usokonut.  SuSin kaltaiset joukkueet ovat haasteellisia myös tuomareille. Etenkin siinä tapauksessa, jos tuomarina sattuu olemaan nuori aloitteleva palloilujuristi tällaiset joukkueet ovat todella haasteellisia. Tälläkin kertaa jatkuva kitinä ja vinkuminen meni todella rumaksi. Tiukempi ote ottelun alussa olisi ehkä se ratkaiseva tekijä, joka perkaisi moisen käytöksen pois.  Tällä erää saivat varttuneemmat kaverit tehdä käsineen lähes mitä mieleen juolahti, mutta kotijoukkue keräsi kortit tuomariston kuunneltua kyllä vaasalaisten räksytystä loputtomasti, mutta kohennettuaan egoaan isäntien kustannuksella. Eipä silti, käytännössä sääntökirjan mukaan jokainen SJK.junioreiden varoitus oli varmasti ansaittu. Sen sijaan tuolla linjalla vierailla ei olisi ottelun lopussa ollut kovin monta pelaajaa kentällä, jos ryhti olisi riittänyt korttien jakamiseen molempiin suuntiin. Vaikeitahan tällaiset pelit ovat, joissa toisen joukkueen taso ei riitä mihinkään.  Näin kun ottelu oli siirretty Provinssin avauspäivältä keskiviikolle pääseekin seuraväki jälleen kerran voitolla työhön.

 • nimimerkki

  Bahama

  5.7.2017 klo 17:56
  Perus SuSi. <:(

 • nimimerkki

  täh

  15.7.2017 klo 20:39
  Virkiä rämpii molemmissa sarjoissa

 • nimimerkki

  popovits

  20.7.2017 klo 13:00
  aikamoinen nousu nähtiin eilen sundomis kun kellossa n 7 minuuttia kotijoukkue johti 2-0 ,mutta sinnikäs vierasjoukkue kampesi voittoon 5 minuutin sisällä. USKOMATONTA mutta TOTTA !

 • nimimerkki

  foorumilta

  26.7.2017 klo 16:58
  Pisteet tasattiin kärkikamppailussa. KJV/Kanu - VPV 3-3 (1-2)

  Noin nilkan pituisella Kortesjärven keskuskentän nurmella nähtiin ihan hyvätasoinen vääntö Veikkojen kesken. Peli näytti ajoittain jopa jalkapallolta ja monikymmenhenkinen katsomo sai nauttia hienoista maaleista. Kahden rangaistuspotkun ja yhden akrobaattisen Eurosportmaalin myötä 1-3 vierasjohtoon karannut vaasalaislauma näytti nappaavan täyden pistepotin matkaansa, mutta kotijoukkue taisteli sisukkaasti itsensä tasoihin.

  KJV johtaa sarjaa 3 pisteen erolla, mutta 2 peliä VPV:tä enemmän pelanneena. Erittäin mielenkiintoinen loppukausi tulossa. Ylos

 • nimimerkki

  jones

  2.8.2017 klo 10:35
  Olipa taas taistelu eilen Huutoniemen kentällä. Ottelu ratkesi noin 10 minuuttia ennen loppua kun Mäkkäri laittoi passin piikkiin jossa Dosse teki työtä käskettyä ja tuikkasi molken länkistä pallon perille. Mustapaidoilla oli ottelussa ainakin kuuteen maaliin saumat mutta onneksi yksikin riitti. Joukkue oli matkassa 13 pelaajan voimin. Mainittavaa on alakerran onnistunut pelaaminen sekä Kumpu joka napsi palloja varmoin ottein. Keskikentällä Puroaho jatkaa vahvoja otteita ja oli jälleen hyvä. Mäkkäri jalkavaivaisenakin jakoin hyviä pistoja. Vasta kaksi ottelua pelannut Anssi Lahti oli varsin tehokas eikä maalintekokaan kaukana ollut. Hyvät vieraspisteet jälleen

 • nimimerkki

  foorumilta

  9.8.2017 klo 00:51

  Niukka tappio kärkiryhmälle
  08.08.2017
  SJK-juniorit - KJV/Kanu 0-2 (0-1)
  15 min 0-1 Dlovan Hankaniemi
  49 min 0-2 Dlvan Hankaniemi

  Raviradan nurmella vieraillut Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosen kärkijoukkue, Kortesjärven Järvi-Veikot/Kauhavan Kanuunat, vahvisti asemiaan sarjan piikkipaikalla ottamalla niukan voiton mukaansa.

  Keväällä SJK-junioreita pahemman kerran kurittanut vihreissä harjoitusliiveissä pelannut vierailija ei kuitenkaan tällä kertaa ollut alkuunkaan niin ylivoimainen kuin toukokuisessa kamppailussa.

  Erittäin nuorella joukkueella tälläkin kertaa pelannut kotijoukkue oikeastaan jopa hallitsi pelin alkua, mutta sitten vieraat iskivät kuin varkain Dlovan Hankaniemen saatua hyvän syötön puolustuslinjan selustaan. Peliä oli käyty vartin verran kun vierasjoukkue meni johtoon.

  Toista ja ratkaisevaa osumaansa vieraat joutuivat kuitenkin odottamaan aina toisen puoliajan alkuun saakka, jolloin sama pelimies oli toistamiseen asialla.

  Peli ei ollut kokonaisuutena erityisen korkeatasoinen. Tällä kaudella nähdyissä Vitosen otteluissa on nähty niin SJK-junioreiden kuin vastustajienkin pelaavan parempaa peliä. Vierasjoukkueen peli perustui melko pitkälle pitkien pallojen viljelemiseen nopeille kärjille. Kotijoukkue haki puolestaan pistopalloja linjan taakse, mutta ne menivät lähes poikkeuksetta liian helposti vieraiden veskarin näppeihin.

 • nimimerkki

  rapsaa

  19.8.2017 klo 10:34
  Markin nurmella pelatussa ottelussa vastaan asettui ABC vaasasta joka tiedettiin olevan nippu pelimiehiä. Vieraat aloittivatkin vahvasti sillä vain 2 minuuttia kellossa kun pitkä syöttö painuu linjan taakse, Kumpu tulee vastaan mutta hyökkääjä ehtii ensin ja nostaa tilanteeksi 0-1 huh huh. Ottelu oli jatkossa kotijoukkueen selvää hallintaa ja ansaittu tasoitus nähtiin 12 minuutilla kun Pyry pistää alakerrasta pitkän pallon boksiin jossa vieraitten alakerta sekoilee oikein kunnolla ja pallo ajautuu Dlovan Hankaniemelle joka kuittaa varmasti tyhjiin 1-1 !! KJV/Kanu siiryi johtoon 39 minuutilla kun Lahden veljekset pelaa hienosti yhteen, Anssi nostaa yli puolustuksen ja nopea jalkainen Jussi nostaa yli vastaantulevan maalivahdin,,,,upea osuma ja tilanne 2-1 joista lukemista myöskin tauolle. Toisen jakson alku olikin sitten mustapaidoilta raju sillä 47 minuutilla nähdään päivän komein osuma kun joukkueen kapteeni Topias Pienisaari lataa 25 metristä semmoisen pommin että mahtaa verkot heilua vieläkin ja tilanne 3-1 . 52 minuuttia kun jälleen rävähtää,,,Juho Saranpään keskityksestä puskee Jussi Lahti voimalla etukulmasta sisään ja nyt jo 4-1 !! Tämänkin jälkeen tolpat että ylärimat paukku, ylivoimaista pelinhallintaa kotijoukkueelta pallo liikkui ja liike oli ihailtavaa katseltavaa. Ottelua oli pelattu 82 minuuttia kun Mäki- Maunus näytti osaamistaan, ensin puolustaja nätillä kikalla aivan kioskille josta sitten lähti millimetrin tarkka syöttö Hankaniemelle joka haistoi paikan ja enään maalivahti vastassa jonka Dosse kiertää helposti ja pallo tyhjiin 5-1. Ottelun yliajalla ABC vielä kaventaa 5-2: een mutta voittajasta ei ollut tänään epäselvää niin ylivoimainen KJV/Kanu oli tänään. Hieno voitto jälleen. Koko joukkueelta jälleen hyvää tekemistä joka osa-alueella. Mainittavaa Juho Puroahon vahva työskentely,, Mäkkäri keskikentän herra joka pelasi näyttävää futista,,Heikkilä jolla virtaa aivan mahrottomasti olisi kyllä suonut sen yhden maalin,,,todella vahva. Jynkky ja Saranpää tekivät paljon juoksuja,,Lahden Jussi oli myöskin liekeissä,,eipä siinä kukaan perässä pysynyt ;=) Topparit Koivuniemi sekä Koski jälleen varmoja. Tästä sitten jatketaan ensi tiistain PUS otteluun Gerbyn kentälle klo 19.00

 • nimimerkki

  Rapsaa

  24.8.2017 klo 00:07
  Edustusjoukkue matkasi ti.22.8 vaasaan jossa vastassa oli sarjakolmonen PUS Palosaaresta. Vauhdin hurmokseen päässyt KJV/Kanu ei antanut kotijoukkueelle oikeastaan mitään saumaa ja näin kolme hyvinkin tärkeää sarjapistettä lähti Kauhavan suuntaan,,loppulukemat 1-3 (1-2). KJV/Kanu aloitti ottelun vauhdilla sillä osaa vielä korjaili varusteita kun pallo ensimmäisen kerran kotijoukkueen maalissa. Juho Mäki- Maunus löysi jälleen tarkalla jyvällä Dlovan Hankaniemen boksista ja Dosse teki näyttävän kääntymisen ja pallo varmasti alakulmassa. PUS kuittasi kuitenkin pari minuuttia myöhemmin kun kärkäs Omeveric karkasi ja laukoi varmasti alakulmaan 1-1: een. Ottelun 39 minuutilla Hankaniemi näytti nopeutensa ja karkasi väkisin läpiajoon josta varma viimeistely 1-2 ja näistä lukemista ansaitulle paussille. Toistakin jaksoa vieraat hallitsivat ja ainakin pariin otteeseen KJV/Kanun kapteeni Topias Pienisaari kokeili tolppien kestävyyttä. Ottelun lopullinen niitti oli taas kahden veijarin yhteistyötä,,, Mäki- Maunus passasi ja kukas muukaan kuin Hankaniemi hiljentaa lopullisesti kotijoukkueen tehden näin aidon HATTUTEMPUN,,,on se kova ;=) Ottelun loppu olikin sitten muodollisuus ja loistavasti tuomaroinut Lulic Suad puhaltaa vapauttavan loppuvihellyksen. Olipa taas loistava ottelu koko joukkueelta ja voiton arvoa nostaa vielä se että joukkueesta puuttui 4-5 avauskokoonpanon pelaajaa. Seuraavaksi joukkue kohtaa Kauhavan keskuskentällä Komun ke.30.8 klo 19.30. KIITOS PELAAJILLE

 • nimimerkki

  et näin

  31.8.2017 klo 08:12
  Upea taistelu eilen,,,,rapsaa myöhemmin

 • nimimerkki

  foorumilta

  31.8.2017 klo 08:13
  Noniin alkaa tämäkin sarja lähestyä taas loppua ja tiukka nousutaisto saadaan vielä loppuun KJV:n ja VPV:n välillä. VPV:la on yhden pisteen etumatka ja molemmilla joukkueilla on kolme peliä jäljellä. Oma veikkaus on, että VPV porskuttaa mestaruuteen. Pronssitaistelu käydään näillä näkymin PUS:n ja Töjbyn välillä, molemmilla on niinikään kolme peliä jäljellä. Putoamiskamppailu käydään Karhun (4 peliä jäljellä) ja Komun (kolme peliä jäljellä) välillä ja jännitystä lisää se, että joukkueilla on vielä keskinäinen kohtaaminen jälejellä, tosin Komulla on kolmen pisteen etumatka.

  Mielenkiintoinen loppukausi tulossa!

 • Jouni Mattila

  5.9.2017 klo 07:00
  Kauhavan keskuskentällä vastaan asettui Fc Komu joka oli vahvistunut peräti kuudella Korsholman nelosdivarin pelaajilla. KJV/Kanu taisteli kuitenkin jälleen urhoollisesti voittaen 2-1 (0-0). Ottelun avauspuolisko tosiaankin maaliton, parhaat maalipaikat siunaantui kotijoukkueelle. Kotijoukkue iskikin sitten heti toisella puoliskolla pelikellon näyttäessä 57 minuuttia. Komun puolustajan virheestä Juha Laituri puorehti kuudentoista viivalle josta loistava kierteinen laukaus aivan maalin alakulmaan,,,eipä siinä maalivahdille paljon annettu mahiksia ja näin tilanne 1-0 !! Komu kuittasi kuitenkin jo 65 minuutilla kun hyökkääjä pääsi avopaikasta laukomaan takakulmaan 1-1: een. Maalin jälkeen kotijoukkueen ote kirposi ja vierailla pari loistavaa paikkaa tehdä lisäosumia mutta meidän onneksi laukaukset painuivat taivaan tuuliin. Olipa siinä kyllä kotijoukkueen Mäki- Maunuksellakin loistoveto mutta maalivahti onnistui kuin ihmeen kaupalla torjumaan. Ottelun ratkaisu nähtiin 87 minuutilla. Dlovan " Dosse" Hankaniemi toimesta,,,Dosse näytti pelimiehen taidot kun vastassa olleet pakit vietiin niin kebabkioskille ja lopuksi viiltävä laukaus aivan alakulmaan 2-1 VOITTOMAALIIIIII. huh huh mikä suoritus. Ottelu siis päättyi kotijoukkueen voittoon ja paikka sarjakärjessä. Vielä on kaksi ottelua jäljellä,,onpa ollut hurja kausi !! Kiitos pelaajille

 • nimimerkki

  höh

  6.9.2017 klo 08:45
  ei näköjään sjk saanut kunnon ryhmitystä vaasalaisia vastaa

 • nimimerkki

  jones

  17.9.2017 klo 12:55
  Rapsaa myöhemmin Norrvalla sekä Töjby ottelusta

 • nimimerkki

  jones

  1.10.2017 klo 19:04
  Norrvalla ottelu pelattiin Kauhavan keskuskentällä. Ottelu päättyi kotijoukkueen selvään 3-0 (2-0) lukemin. KJV/Kanun joukkue aloitti heti vahvasti ja vain 4 minuuttia kellossa kun Mäki- Maunuksen syötöstä Dlovan Hankaniemi kuittaa hienosti taululle 1-0 !! Kotijoukkueella paikkoja ensimmäisellä jaksolla puolen tusinaa kunnes nähtiin illan komein maali. Raido Perve lataa 30 metristä hirmuisen pommin vastapalloon,,,,300 km/ h pallo painuu tolpan kautta maaliin,,,oli tykki =). Toisella jaksolla kovat otteet tulivat esille ja varsinkin vierasjoukkue tuli tilanteisiin aina myöhässä joista ikävän näköisiä tilanteita. Ottelu ratkesi lopulta aivan loppuhetkillä kun Lahti Ossi keskittää ja tästä pallo painuu Norrvallan pelaajan kautta maaliin. Vaikka ottelussa nähtiin 4 punaista korttia ei ottelu kuitenkaan ollut likainen.
  KJV/Kanu matkasi la.16.9 kauden päättävään otteluun Närpiöön jossa vastassa Töjby. Mustapaitojen avauskokoonpanosta puuttui lopulta jopa 7 pelaajaa mutta joukkue taisteli urhoollisesti häviten vain 1-0 (0-0). Voittomaali tuli 83 minuutilla, harmittavan lopussa ratkesi. KJV/Kanulta vietiin sata varma pilkku kun kärkipelaaja tyrkättiin kylmästi nurin boksissa mutta tilanteessa tuomari levitti vain käsiään. Lopulta joukkue voi olla lopputilanteeseen tyytyväinen sillä niin paljon jouduttiin antamaan siimaa. Joukkue pitää nyt vähän huilia ja lokakuussa alkaa pikkuhiljaa treenit pyöriä täydellä teholla. Kiitos kaikille mukanaolleille

 • nimimerkki

  viuh

  4.10.2017 klo 22:47
  hyvät futsal skabat tänään

 • nimimerkki

  Lappajärven Veikot

  13.10.2017 klo 21:55
  Onnittelut miesjoukkueelle sarjanoususta.

 • nimimerkki

  jeps

  10.11.2017 klo 16:03
  Ensimmäiset futistreenit pidetty Pop Areenalla Kauhavalla. Mukana 13 pelaajaa
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
JALKAPALLOKAUSI 2017