Futsal kausi 2017-18

• nimimerkki

jones

12.10.2017 klo 23:27
    Nyt on joukkueet ilmoitettu futsal sarjoihin. Miehet lähtevät jälleen kahdella joukkueella sarjaan elikkä KJV sekä KJV Black sekä nyt uutena joukkueena P-12 joukkue.

tästä alkaa

20.10.2017 klo 20:16
    Harjoitusottelu APV: tä vastaan su.22.10 klo 13.00 Alavus kunto lutra

koura

22.10.2017 klo 23:24
    Voittohan sieltä napsahti 4-5 lukemin. Maalintekijät Matias Lammi 3 + 1 tehot,,Hankaniemi 1 + 2 sekä Kuivila

kortteja nousee

30.10.2017 klo 17:22
    Tuomaroinnissa myönnetään virheet, mutta muistutetaan pelaajien vastuusta

Noin ensimmäinen neljännes liigakaudesta on takana. Katsomoissa puhetta on erityisesti riittänyt alkukauden tuomarityöskentelystä. Keskustelua ovat aiheuttaneet eritoten lukuisat kielenkäytöstä jaetut kortit.

Palloliiton futsalin erotuomariasiantuntija Anssi Lahtinen kertoo, että tällä kaudella liigatuomareille ei ole alleviivattu erikseen protestointiin puuttuvaa linjaa.

”Ei ole tehty linjausta, että se olisi joku teema. Kyse on jossain määrin enemmän sattumasta. Nyt reilun viikon aikana on tullut nämä eniten puhetta herättäneet ratkaisut”, Lahtinen sanoo.

Painotuksia tuomarien työskentelyyn ei ole jatkossakaan kauden aikana tulossa. Kesken kauden tuomarityöskentelyyn ei haluta ottaa mitään erityistä teemaa.

Lahtisen mukaan liigatuomarit ovat selvinneet alkukaudesta vaihtelevasti. Joissa otteluissa virheitä on sattunut, eikä niitä haluta peitellä.

”On ollut todella hyviä suorituksia, mutta on ihan turha kiistää, etteikö välissä olisi ollut heikompiakin pelejä. Enkä lähde väittämään, että kaikki kentällä nähdyt ratkaisut olisivat olleet absoluuttisen oikeita”, Lahtinen toteaa.

Hänen mukaansa liigatuomareille ei ole kauden alussa painotettu mitään erityistä teemaa.

”Mitään erityistä teemaa ei ole sovittu, mihin eritoten kiinnitettäisiin tällä kaudella huomiota.”

Lahtinen kuitenkin lisää, että tuomareita on kuitenkin ohjeistettu ottamaan alkukauden aikana epäurheilijamaisuudet kentältä pois.

”Tuntuu, että joissain otteluissa otteet menevät liian epäurheilijamaisiksi, aika kovaksi huutamiseksi ja pikku sikailuksi. Silloin tuomareille annettiin tällainen viesti, että pitää selkeästi puuttua näihin asioihin”, Lahtinen avaa.

”Ensimmäinen kynnys puuttumiseen on puhe ja puhuttelut, jos tämän jälkeen otteet jatkuvat samalaisina niin pitää ryhtyä muihin toimen piteisiin.”

Lahtisen mukaan tarkoitus ei ole jakaa enemmän varoituksia. Puheella halutaan tehdä jatkossa selkeästi rajat, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

”Missään nimessä ei ole tarkoitus jakaa enemmän kortteja. Alkoi kuitenkin olla huoli, että pelissä puhutteluja samasta asiasta alkoi tulemaa samoille kavereille useita kertoja – niin ei voi myöskään olla”, hän jatkaa.

Lahtinen muistuttaa myös pelaajan vastuusta, kun tuomari puhutteluun on syytä reagoida.

”Jos erotuomari on selkeästi kertonut, että nyt jonkun asian on syytä loppua. Sen jälkeen pelaajan on syytä kantaa vastuuta ja näyttää, että viesti on mennyt perille.”

Liigatuomarit ovat koolla varsinaisesti vain kahdesti vuodessa – ennen ja jälkeen sarjakauden. Lahtisen mukaan sparrausta tapahtuu kuitenkin kauden aikana. Halua on kehittyä. Kehittävää keskustelua koitetaan käydä talven aikana mahdollisimman paljon.

”Meillä on skypepalavereita ja otteluista jaetaan videoklippejä, joista keskustellaan”, Lahtinen sanoo.

Futsaltuomareita oli kauteen lähdettäessä Liigassa ja Ykkösessä kaikkiaan 38 kappaletta. Liigassa tuosta porukasta tuomitsee noin parikymmentä. Lahtisen mukaan on mahdollista, että pääsarjaan nousee jo tällä kaudella uusia tuomareita sarjaporrasta alempaa.

”Ykkösessä on 2–3 sellaista kaveria joiden uskon saavan liigaotteluita jo tämän kauden aikana”, hän sanoo.

GOU

25.11.2017 klo 10:21
    Viikon päästä lauantaina pyörähtää futsal kausi käyntiin Anssi Jussin Areenalla klo 11.00. KJV: n vastustajat tulevat vaasasta ABC sekä Sundom.

• Jouni Mattila

4.12.2017 klo 10:16
    Anssi Jussin Areenassa alkoi tämän vuoden futsal kausi. Päivään jouduttiin lähtemään siipirikkoisina koska oli paljon päällekkäisyyksiä ja sairastapauksia. Black pelasi ensin Sundomia vastaan ottelu vieraille, oli hyvä tasainen ottelu. KJV jatkoi sitten ABC: tä vastaan ja myös tästä jouduttiin antamaan pojot vieraille 2-4 lukemin toki matsi ratkesi aivan viime minuuteilla. KJV pelasi toisen pelin heti putkeen ja voitto oli todella lähellä kun Sami Metsäranta latasi pilkulta varmasti 4-3: een mutta aivan lopussa vieraat tasoittivat takatolpalta 4-4: ään. Päivän viimeinen ottelu ABC vs KJV Black tässäkin oltiin hyvin mukana mutta vieraat veivät lopulta 2-6 lukemin. Päivän parasta esitti Kai Koski joka paahtoi päivän hyvillä tehoilla. Seuraava turnaus myöskin Ylihärmässä 16.12 klo 12.00 alkaen

futsal

9.12.2017 klo 20:31
    P12 pojat matkaa huomenna vaasaan,,,vastassa VIFK kaksi joukkuetta. Ottelut pelataan urheilukeskus ruutikellarintie

rapsaa härmästä

17.12.2017 klo 10:58
    Tämän kauden toinen futsal turnaus pelattiin Anssi Jussin Areenalla Ylihärmässä. Ensimmäisessa ottelussa vastakkain KJV vs KJV Black, ottelu lopulta KJV: lle selvin 11-4 (6-1) lukemin. Varsinkin linkki Mäki- Maunus / Hankaniemi olivat tehokkaalla pelipäällä,,,Hankaniemelle merkattiin peräti 7 maalia sekä uusi vahvistus Norrvallasta 4 osumaa. Black pääsi vasta toisella jaksolla peliin mukaan latoen kolme maalia putkeen. SJK: sta tullut uusi nuori vahvistus Antti Takala pääsi joukkueen sisälle nopeasti. Sanjay Gontsalves pyöritti myös peliä vahvasti mutta KJV oli vaan tosi vahva ja tehokas ryhmä,,alakertaa hallitsi kokenut Sami Metsäranta.
    KJV kohtasi heti perään Alahärmän Kisan josta vaikean alun jälkeen voitto 6-3 (1-1) lukemin. AKisan bussi oli parkkeerattu maalin eteen joka tuotti yllättäviä vaikeuksia mustapaitaiselle ryhmälle sekä nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä. Akisa siirtyikin ensin Juha Tynin tykittäen kaukaa alakulmaan 1-0. KJV: n tasoitusmaalia saatiinkin sitten odottaa aivan erän loppuhetkille kun Norrvallasta siirtynyt Habihullah laukoi näyttävästi taukolukemat 1-1. Toista jaksoa oli pelattu 2 minuuttia kun Akisa teki hienon osuman,,,Tyni laukoi kovaa maalille josta Antti Känsäkangas jatkoi päällään 2-1. Minuutti tästä niin Hankaniemi tasoitti ja tästä minuutti siirtyi KJV ensimmäistä kertaa johtoon Habihullahin maalilla mutta Akisa tuli tasoihin melkeinpä samalla minuutilla kun Känsäkangas karkasi tehden 3-3 : een. KJV: n kokenut Sami Metsänranta otti kapellimestarin otteet tehden 3-4 maalin. Lopullinen ratkaisu nähtiin 2 minuuttia ennen loppua,,,ensin Habihullah naruttaa alakertaa ja sitten jälleen Metsänranta lyö lopullisen niitin arkkuun 3-6: een ja näin kolme pistettä plakkariin. Vaikean kautta voittoon voidaan todeta pelin päätyttyä,,hidas tempo sopi vastustajalle eikä reikää meinannut löytyä sitten millään :)
    Päivän viimeisessä ottelussa KJV Black kohtasi AKisan. Ottelu meni lopulta selvästi KJV:lle 12-0 (6-0) lukemin. Black aloitti ottelun hirveällä tempolla ja vajaat minuutti kellossa kun Karim lataa täysillä 1-0,,,KJV latoi 10 minuutissa 5 maalia joista merkattiin Karimille kolme sekä uusin vahvistus Norrvallasta Morteza yhden sekä Zainille yhden. AKisa jäi kyllä tempossa jälkeen ja näin saatiin kovalla liikkeellä reikiä vastustajan alueelle. Toinen jakso oli samankaltainen, tempoa pidettiin edelleen kovana. Maalissa pelannut Raido Perve pelasi todella hyvin torjuen nipun pahoja tilanteita. Blackin maalintekijät toisella jaksolla Karim,,Morteza,,Zain sekä nuori Antti Takala joka laukoi pari näyttävää maalia lopussa ja ottelu tosiaan 12-0 KJV:lle. Turnaukset jatkuvat ensi vuoden puolella Vaasassa Botnia hallissa la.6.1. 2018

25.1.2018 klo 23:12
    Härmässä jatkettiin turnauksia kun vastassa olivat paikalliset joukkueet. Kanu, Kpk ja KJV. Päivän ensimmäinen ottelu oli KJV Black vs Kpk. Ottelusta ei hirveesti kertomista sillä Blackin joukkue ei ollut vielä herännyt kun ottelu oli ohitse. Lukemat rumat 1-12. Toisessa ottelussa olikin jo vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun Puroahon johdattama KJV kohtasi Kanun. Kanun nuoret jalaat liikkuivat tehokkaasti ja loppulukemat 2-6 Kanulle. KJV pelasi heti perään Kpk: ta vastaan josta kehkeytyi varsin jännittävä. KJV vei mutta Kpk tuli kuitenkin väkisin tasoihin. Lopussa KJV: llä oli loistava paikka ratkaista kun rikkeestä pallo kaarelle, laukaus kuitenkin ohi avopaikasta ja loppulukemat 3-3 jäivät taululle. Päivän päätti Kanun ja Blackin kohtaaminen. Kanu vyörytti varsin tehokkaasti voittaen lopulta 13-2 lukemin. Blackin pelit meni kyllä pahasti penkin alle. Kanu jatkaa vahvaa menoa sarjassa