Toimintakertomus

Kortesjärven Järvi- Veikot ry

 

Toimintakertomus kaudelta 2021

Johtokunnan kokoonpano

Puheenjohtaja                    Jouni Mattila

Sihteeri                        Raija- Liisa Hakala

johtokunnan muut jäsenet: varapuheenjohtaja Vesa Mattila, Voitto Erkinheimo, Jaakko Niemistö, Markku Tyynismaa, Pentti Pitkäranta sekä Tero Harju.


 

Kortesjärven Järvi- Veikot ry: n toiminta jatkui viidessä eri jaostossa. Suunnistusjaostossa toimi jälleen aktiivinen jaosto joka järjesti suunnistuskoulua keväällä sekä syksyllä. Iltarasteja järjestettiin kaksikymmentä kertaa ja virallisesti kävijöitä 900. Omatoimirastitoiminta jatkui myös tänä vuonna ja osa suunnistajista kärvi torstain- sunnuntain välisenä aikana ja näitä kävijöitä ei ole kirjautunut ollenkaan. Kilpailupuolella KJV järjesti kahdet kisat. Kesällä keskimatka johon osallistui 140 kilpailijaa. Elokuussa iltarastisprintti johon osallistui 80 kisailijaa. Ylikylässä jaosto järjesti vielä Yö cupin aloituskisan kisailijoita 49. KJV teki myös yhteistyötä maakuntaviestin osalta Kauhavan Wisan sekä Alahärmän Kisan kanssa. Suunnistajat saalistivat mukavasti AM mitaleita kauden aikana. 32 mitalia kauden kisoista on loistava saavutus. Kultaa 14 hopeaa 9 sekä 8 pronssia. SM kisoissa parhaiten sijoittui Ritva Erkinheimo. Suunnistajat osallistuivat myös perinteisesti Jukolan viestiin. Napapiiri Jukolassa suunnisti kaksi naisjoukkuetta sekä kaksi miesjoukkuetta. Sijoitukset naisissa 388 ja 532, miehissä 451 ja 948. Nuorten Jukolaan ja Fyrryviestiin tehtiin yhteistyötä Wisan sekä Kisan kanssa. Jaosto julkaisi joka talouteen jaettavan iltarastikalenterin. Karttoja kartoitettiin neljä toimijoina Voitto Erkinheimo, Heikki Pitkäranta sekä Sampo Sankelo. Antti Asuinmaa piti suunnistuskoulua kansalaisopiston kautta. Vuoden suunnistajaksi valittiin Asser Koivisto AM yön kultamitalisti ja keskimatkan pronssimitalisti. Vainionpään pokaalin pokkasi tänä vuonna hienosti suunnistanut Antti Hakala. 

Talvi 2021 muistetaan varsin hyvin koronasta mutta onneksi lasten harjoittelutoiminta oli sallittua ja lisenssiurheilijat pääsivät osallistumaan kansallisiin kisoihin. Mikä hienointa niin harjoitustoiminnassa oli todella paljon osallistujia koska olihan talvi pitkästä aikaa runsasluminen. Hiihtokoulun ohjaajat Aino Huhdankoski ja Miia Saari ohjasivat 5-8 vuotiaiden koulua. Osallistujia oli kauden aikana lähemmäs kaksikymmentä nuorta aloittelevaa hiihtäjää. Neea Rintala valmensi samaan aikaan mini- ja hopeasomparyhmän hiihtäjiä jotka olivat iältään 9-13 vuotiaita. Ryhmän harjoituksiin osallistui myöskin hyvin hiihtäjiä. Seuran hiihtäjät osallistuivat kansallisiin kisoihin ja parhaiten pärjättiin viesteissä. M 14 sarjassa saavutettiin PM hopeaa sekä N 12 sarjassa hienosti viidenneksi. Talvella kokoontumisrajoitukset estivät nappulakisojen järjestämisen Kitkan maastossa. Keväällä kuitenkin sai pidettyä yhdessä Kauhavan kaupungin kanssa hiihdettävän Purmojärven laturetken 13.3. Tapahtuma järjestettiin kuitenkin koronaturvallisesti sillä osallistujat saivat hiihtää valitsemansa pituisen lenkin päivän aikana ja ilmoittaa hiihdon jälkeen tekstiviestillä Elina Huhdankoskelle yhteistietonsa. Kaikkien kesken arvottiin neljä Härmäläinen kylpyläpäivä lahjakortti. Jaosto järjesti myös kauden aikana kahdesti porrasjuoksukilpailut, kilpailu järjestettiin yhdessä Kauhavan liikuntatoimen kanssa ja se kulki nimellä Kauhavan mestaruus porraspinkaisu.

Jalkapallojaoston puolella toiminta on vahvistunut myöskin jatkossa koko vuoden toiminnaksi sillä aikuisten puolella KJV pelaa futsalia sarjassa kahdella joukkueella sekä harjoittelee kahdesti viikossa Kauhavan yhteiskoululla. KJV järjestää myöskin omia turnauksia joita tälle kaudelle tulee järjestettäväksi kolmet ja nekin pelataan Kauhavalla.. Nuorten talviharjoittelu jatkuu nyt kahdella joukkueella. 2010-12 synt valmentaa Jussi Paalanen ja 2013-16 syntyneitä tyttöjä ja poikia valmentaa Topias Pienisaari. Harjoituksia pidetään Pop Areenalla kerran viikossa. Jalkapallokoulua oli myöskin jaoston toimesta, koulussa oli kesän aikana todella paljon aloittelijoita joita valmensi Jussi Tuomaala sekä Jouni Mattila. Kesäkaudella nuorten ryhmä pelasi hyvän kauden ollen lopulta sarjassa kolmansia. Joukkue harjoitteli säännöllisesti kahdesti jopa kolmasti viikossa. Valmennusvastuu oli Jussi Paalasella sekä Jouni Mattilalla, huoltajavastuu oli Hanne Tyynismaalla joka hoiti myös mallikkaasti kioski ym toimintaa. Aikuisten puolella KJV/Kanu pelasi myöskin hyvän kauden ollen jopa lähellä sarjanousua vitoseen. Joukkue harjoitteli tiiviisti kahdesti viikossa. Joukkueenjohtajana toimi Antti Hakala sekä yhteishenkilönä/ tiedottajana Jouni Mattila. Kinkkusulaapuulaakia ei koronasta johtuen järjestetty mutta tänä vuonna olisi aikomus tämä toteuttaa jos ei nyt aivan viime hetkellä jouduta perumaan tapahtumaa. Kauden 2021 huippuasia oli kuitenkin uuden tekonurmikentän tuleminen Kortesjärvelle, aivan uskomaton asia että tämä toteutui tuli niin sanotusti ennenaikainen joululahja futisväelle. Palkittavat olivat pistepörssin voittanut Topias Pienisaari, kauden kehityspelaajat olivat Jussi Paalanen sekä Kasper Liias. Vuoden futisvanhempi oli Heli Lindholm ja Pekka Kivikangas pokkasi seurauskollinen maalivahti pytyn pitkästä urasta KJV: ssä.

Lentopallojaoston puolella seura on vahvasti mukana Power Cup 2022 järjestelyissä mukana. Ensi kesän tapahtumaan seurasta on nimetty jäseniä seuraavasti. Sami Suomela on talkoopäällikkö, Jaakko Niemistö markkinointipuolella, Anna Annala hoitaa ensiapupuolen muut Tero Harju ja Jouni Mattila kuuluvat järjestelytoimikuntaa. Talkoolaisia on jo ilmoittautunut seuran puolesta kiitettävästi kesän tapahtumaan. Toivottavasti Kortesjärven uuden koulun rakentaminen edistyy niin hyvin että sinne saataisiin myöskin joukkueita majoittumaan. Keväällä järjestetään lentopallopuulaaki Kortesjärven Liikuntatalolla.

Kortesjärven Järvi- Veikot ry oli myös järjestämässä perinteistä Purmojärven Ympärijuoksua joka järjestettiin toisena vuonna peräjälkeen omatoimisena. Strava segmentti tulospalveluna järjestetty kilpailu veti kiitettävästi kilpailijoita. Ensi kesänä 2022 olisi tarkoitus järjestää Ympärijuoksu normaalina kisana, toivottavasti tämä onnistuu. Kortesjärven Järvi- Veikot oli myöskin mukana  joulunavaus tapahtumassa pe.26.11. Tapahtumassa jokainen järjestö toimitti kirkkopuistoon oman kuusensa ja jaostojen työnä oli koristella kuusi mahdollisimman vetäväksi sillä illan päätteeksi palkittiin kaunein joulukuusi. 

Lopuksi Kortesjärven Järvi- Veikot ry toivottaa Hyvää Joulua sekä Hyvää Uutta Vuotta 2022

 

 

 

Kauhava 29.11. 2021                                                                                   Jouni Mattila